André de Knoop, Crane Control BV

Wij hebben Frank leren kennen als een zeer deskundige engineer voor hardware en software. Hij zet zich sterk in voor een goed resultaat en heeft ruim voldoende kennis en ervaring met elektrische installaties op hijskranen.

 

Jaco Tonnaer, Muton service

Frank is iemand die altijd met raad en daad klaar staat voor mensen die extra input nodig hebben om een probleem op te lossen. Zoals laatst op een trip naar Trinidad, waar hij helaas niet bij kon zijn, maar ons wel vanaf zijn vakantie adres en thuis geholpen heeft om de kraan op tijd werkend te krijgen. Het maakt dan niet uit hoe laat of welke dag ik dan bel, hij is altijd bereid te helpen.

 

Hans van Beijnen, Nedcranes BV

Wij hebben ervaring met Frank van FDL services betreffende drive en plc technieken van zowel de moderne besturingen als mede de oudere systemen van begin jaren 80. Gewenste veranderingen hieraan is geen punt en problemen met deze systemen worden adequaat opgelost. Ook voor nieuwe systemen en op het gebied van besturingen is hij een prettige en betrouwbare partner.

 

Cees van der Sijs, ECT City Terminal

In Duisburg staat een 45 Tons Takraf kraan uit 1985 met dubbel uitgevoerd hijswerk die als containerkraan functioneert. Zo lang wij weten had deze kraan problemen met gelijkloop. De besturing is geregeld d.m.v. een Siemens S5-115 en een oude Simoreg 6RA24. Met vreemde kunstgrepen en digitale encoders was hier de gelijkloop geregeld. Vele doctoren en deskundigen hadden al geprobeerd een goede gelijkloop te bewerkstelligen. Echter zonder resultaat. Een dure ombouw van installatie leek noodzakelijk. Gelukkig kwamen we in contact met Nedcranes en Frank de Langen. Na een bezoek van 2 dagen bleek de gelijkloop uit de kunst geregeld. Binnen de mogelijkheden van de bestaande installatie en zonder hoge kosten.